Darko Daky Lončar bio u Zagrebu i na Interliberu i snimio neke prizore na licu mjesta (galerija)

Darko Daky Lončar, u posljednje vrijeme (pre)poznat kao novinar istraživač brodskih podzemnih tunela, za što je od uviđavnog i socijalno pristojnog gradonačelnika Mirka Duspare zaradio kompliment da je „luđak“, te kao živahni, savjesni, nepotkupljivi novinar-alarm koji je u seriji tekstova upozorio da se u Tvrđavi možda nalazi neeksplodirana bomba velike razorne moći, bio je u Zagrebu i na Interliberu. Vratio se sa hrpom fotografija koje mi je dostavio u inbox Faceeboka.

Uzbuđen kao mladi pas koji se prvi put suočava s napadalim snijegom, nestrpljiv kao mladić u romantičnoj situaciji ljubavi na prvi krevet, sebičan kao dijete od dvije godine koje bi svima pokazalo svoje igračke, ali ih ni s kim ne bi dijelilo – Darko Daky je htio da baš sve fotke objavi SBPeriskop, bez jedne jedine riječi obrazloženja. Kao, svi će shvatiti o čemu se radi. Smirio se tek kad sam ga podsjetio na grafičke i memorijske kapacitete portala, koji, ističem, od rečenog gradonačelnika ne prima „malu pomoć“, sitnicu od 75 000 kuna godišnje kao neki brodski favorizirani portali. Stoga sam odlučio odabrati tek nekoliko fotki i napisati par riječi uvoda za galerijicu.

Dakle, dobri naš Daky protutnjao je Zagrebom, snimio njegovu uličnu stvarnost, prizore i atrakcije koja su ga opčinile, bio na Interliberu gdje je nakupovao knjiga i knjiga. Napravio je tako pauzu u svom predvidivom životu, uz pomoć mlade vodičkinje, njegove mlađe kčeri Lane, profesorice filozofije i hrvatskog jezika .

Eto, uživajte u fotkama, baš kao što sam i ja.


6 comments

Skip to comment form

  1. Petpostavljam da je pravi razlog odlaska Lončara u Zagreb bio susret s Bandićem i dogovor o suradnji Portala i grada Zagreba. Bandić bi bio sretan da mu netko tkrije neku bombu kako bi bio pored nje i delao, a brodski babo izbjegava javnost kao vrag tamjan.

  2. Vi stvarno svaku priliku iskoristite na kritičko preispitivanje kružnog Duspare. Neka, mora netko, jer svim ostalima on je idealan. E, pa nije, daleko od toga.

  3. Bolje pronalazač bombi, nego unabomber.

  4. Ljudi više vole zavirit u privatno, nego boga vidjet.

  5. Sbperiskop je i uvrnut portal. Naizgled objava koja ima samo privatnu komponentu pretvorena je u kritiku Grada, gradonačelnika i medija koji su upregnuti u njegova seljačka kola. A Daky gdje god dođe vidi priču.

  6. Dva majstora u interakciji, Lukić i Daky, i evo vrhunskog priloga na portalu. Krasne fotke, Daky sa zagrebačkom kumicom, ideja da i mi na tržnicu postavimo skulpturu naše vrijedne snaše. Kamenita vrata, ban Jelačić, Pluto, Interliber, golubovi, ulični svirač, i sad neka netko kaže da fotografija nije ogledalo duše fotografa.

Odgovori