Brodmanova iskustva s osiguranjem: Kako osigurati živce od osiguravajućih kuća

Jelen na cesti

U povodu članka Pismo čitatelja: Zašto ove godine nikom nisam poslao čestitku za sretnu Novu godinu prisjetio sam se kakve sam muke i sam prolazio da bih naplatio štetu na svojem vozilu.

Slučaj prvi

Vraćao sam se iz Osijeka i prije Kuševca mjesto nadomak Đakova, krdo jelena i srna preko njiva krenulo je u stampedo na glavnu cestu. Izbjeći jednu nisam mogao..

Udarila je glavom u suvozačeva vrata i ostala na mjestu mrtva..

Došli lovci vidno pripiti koji su ih ganjali vjerujem bez određenog cilja, tek da se dočepaju mesa poput čopora divljih vukova.

Naravno da sam pozvao policiju koja je došla i napravila očevid, unatoč ometanju pijanih lovaca koji su htjeli zaklati srnu da im ne propadne meso.

Napokon kada sam dobio zapisnik otišao sam u osiguravajuću kuću gdje je bilo osigurano to Lovačko društvo (iz Gorjana). Snimili su štetu i napravili procijenu.

Odvezao sam automobil u servis i dao im punomoć da oni realiziraju naplatu štete,

Kada je šteta bila sanirana zvali su me iz servisa i rekli da sam im dužan ja!! Još tri tisuće kuna. – Pa kako ja, upitao sam?

Rekli su mi da je Lovačko društvo napravilo ugovor osiguranja s franšizom. Gledao sam ih sa upitnikom iznad glave. Tto vam je osiguranje koje namiruje štetu cca do 10 000 kn, a ostalo Lovačko društvo..

Pa što sada ja da radim? Nazovem osiguranje, a oni mi kažu da ganjam lovnika. I tako sam ja ganjao lovnika tjednima i slušao kako sam ja lopov koji od njih hoće samo da “izmuze” novac. Dovoljno?

Slučaj drugi

Prošle zime vraćao sam se kući i na onom malom mostiću između Budainke i Brodskog Varoša prijeđe auto na moju stranu i ni sam ne znam kako, ali samo mi je razbio retrovizor.

Već je bilo prilično mračno, a  padala je i susnježica, tako da nisam vidio ni koje je marke automobil, a da o tabilicama i ne govorim. Ništa. Stao sam u stranu, pregledao mjesto na kojem se to dogodilo i krenuo nazad u svoj auto.

Odjednom se zaustavlja nečiji auto pokraj mene i spušta prozor. Kaže da je  vidio; dao mi je sve podatke o tom automobilu, jer je vozio  iza njega.

Sada sam imao razloga da zovem policiju. I opet uviđaj. Ispitali svjedoka. Jedna patrola otišla do drugoga vozača i našli ga kod kuće.

Naravno da je bio alkoholiziran i da se ne sjeća.

Kada sam dobio zapisnik, opet ista procedura do njegove osiguravajuće kuće, slikanje , procijena…

I opet odvezem svoj auto u servis i dam punomoć.

Nakon dva dana zovu me iz njegovog osiguranja i kažu da se njihov klijent ne osjeća krivim!?

Jebeno nisam vjerovao što slušam od dotične gospođe koja me zvala iz Osijeka, jer im je tamo baza.

Pitao sam jesu li normalni?! – Vaš klijent je imao skoro 2 promila alkohola u krvi, pobjegao s lica nezgode i prešao na moju stranu. možda me trebao ubiti??. Dovoljno, zar ne..?

Pravo pitanje glasi: Kako osigurati živce od osiguravajućih kuća?

9 comments

Skip to comment form

 1. Stvarno, kako osigurati živce od osiguravajućih kuća? Nakupilo se “slučajeva”, a nitko ne zna odgovor na ovo pitanje.

 2. Sigurnije ti je nabaviti zečju šapu za sreću. Stručnjaci kažu da to mora biti zadnja lijeva šapa, mora biti u lijevom džepu, a posebno je učinkovita ako je zeca ubila razroka osoba u noći punog mjeseca. Kako bilo, lakše je uloviti zeku, nego naplatiti štetu od osiguravajućih društava.

 3. Puno je osiguravajućih kuća, love klijente nudeći sve i svašta a onda ih izigraju. Koristim se uslugama dvije osig.kuće i imam u njih povjerenja.

 4. clock..štetu ne naplaćuješ od svoje osiguravajuće kuće,nego od osiguravajuće kuće od onoga tko je kriv za nastalu štetu..meni je svejedno gdje ću se osigurati,osim ako se ne radi o kasko osiguranju..
  Siga,ulovim cijelu zekinu obitelj i prijatelje 😀
  Zapravo sve te osiguravajuće kuće su obična prevara,možda se stvari promijene ulaskom u EU jer ćemo morati uskladiti i te zakone…a do sada su radile što god su htjeli..a uporište imali u politici..kao i mnogo toga..

  1. Da, da, sorry … pobrkala sam s štetom po kasko osig. za vl.vozilo.

 5. Imao sam i dobrih i loših iskustava, ali vjerujem da bi bilo bolje da osiguratelj kod kojeg se osiguraš isplati štetu, a onda da ono potražuje od osiguranja koje je osiguralo onog tko je napravilo štetu.

 6. Koliko si vozio?krdo jelena?Baš si nesretnik 🙂

 7. vragec..dovoljno sporo da dobijem odštetu..samo što je potrajalo..da..krdo..nisam to nikada do tada vidio..a peh da sam naišao baš tada..da..pegula..

 8. Imam iskustava i loših i dobrih. Izuzetno loše s poznatom svjetskom osiguravajućom kućom i dobr i loša s nšom najvećom. Daleko je to otišlo kao i bankarstvo i ne treba se ničemu čuditi. To je porez na budale koji svi moramo plaćati.

Odgovori