Branko Mijić: Komšić od Pupovca pruzeo ulogu “državnog neprijatelja broj jedan”

Nije Dragan Čović poražen na izborima u BiH, već Andrej Plenković. Nisu pomogli ni počasni doktorati, prisavska propagandna mašinerija, milijarde kuna iz RH proračuna, prekogranično HDZ-ovo bratstvo i jedinstvo, otvorena vrata Zagreba najdražem prijatelju i odlazak na noge u Mostar najboljem stranačkom drugu.

Nije Željko Komšić pobijedio zahvaljujući glasovima vehabija kao što to sada žele prikazati i skandalizirati Plenkovićevi i Čovićevi trbuhozborci, uostalom da je dva a ne 20 posto tamošnjih Hrvata za njega glasalo bila bi to relevantna politička činjenica, već je njegov izbor šamar četvrtstoljetnoj pogubnoj HDZ-ovoj politici prema BiH. Onoj koju je utemeljio Franjo Tuđman, a utjelovio Dragan Čović.

Politika koja je uvijek držala figu u džepu kada se radilo o samostalnosti i suverenosti susjedne države priznajući joj te vrline javno, a istodobno ih, na sve moguće načine, rušeći i uništavajući tajno.

To da Tuđman nikada nije vjerovao u smisao postojanja BiH kao države, poznata je stvar, o tome je mnogo govorio i pisao, ali i radio formirajući HZ Herceg-Bosnu kao paradržavnu tvorevinu koja je trebala biti i postati pandan Republici Srpskoj.

Iako se njome upravljalo iz Zagreba via Grude te odlučivalo o svemu, od izbora predsjednika HDZ-a do ratnih akcija i zapovjednika, baš kao što je Banja Luka bila filijala Beograda, to se na kraju nije dogodilo.

Daytonskim sporazumom zaustavljeni su ratni sukobi, ali rat, vidi se to i danas, nije okončan. BiH je konstituirana kao nakaradna država bez budućnosti, dok se Tuđman pokazao kao loš pregovarač.

Dovesti tenkove HV-a u Mrkonjić grad, a to ne kapitalizirati teritorijalno i politički, značilo je svrstati se u pobjednike u ratu, a gubitnike u miru. Zašto se Tuđman zadovoljio tek Herceg-Bosnom kao jedinim garantom opstanka Hrvata u BiH nakon što je san i plan o priključenju Hrvatskoj propao, ostaje nejasno.

Još je nejasnije zašto je Andrej Plenković kockarski zaigrao na jednu jedinu kartu, Dragana Čovića, uoči ovih izbora kada njegov lik i djelo u BiH ima ozbiljnih fleka i falingi.

Doveo se hrvatski premijer u kontradiktornu situaciju da javno zagovara ulazak cjelovite i suverene BiH u Europsku uniju, a paralelno se izravno miješa u izbore i sudjeluje u kampanji jednog jedinog kandidata kojem je mecena, Dragana Čovića.

Nije Plenković od jučer, znao je dobro kakva su izborna pravila, ma koliko upitna bila, baš kao što je morao znati da su birači u Federaciji BiH najviše alergični kada im dolaze tutori iz susjedstva i, ne zarezujući službeno Sarajevo, odlaze u »svoje« metropole.

Pa kad ne mogu kazniti Dodika, na izborima će pokazati srednji prst Čoviću.

Zato ovo nije njegov već Plenkovićev i poraz HDZ-a. Hrvatska ne smije postati talac te i takve politike, a pogotovo ne križara koji bi sada zabranili Komšiću dolazak u Zagreb.

On je legalno i legitimno izabran član Predsjedništva BiH, što god o njemu netko mislio, pogotovo oni HDZ-ovci koji su uz najveće državne počasti i poljupce častili Aleksandra Vučića u čiju se četničku izbornu bazu nisu miješali.

Ako ništa drugo, Željko Komšić je samim svojim izborom već nešto napravio za Hrvatsku preuzevši od Milorada Pupovca ulogu državnog neprijatelja broj jedan. Mašala!

novilist

 

 

18 comments

Skip to comment form

 1. Željko Komšić i Milorad Pupovac bi trebali biti ponosni. Nasuprot su idealnom društvu i državi takao da ta idealnost još više dolazi do izražaja.

 2. Doba je popova i vještica. Življa je krv od prije 2 000 godina, nego znoj radnika Uljanika.

 3. “Pa kad ne mogu kazniti Dodika, na izborima će pokazati srednji prst Čoviću.”

  Kakav je duduk Branko Mijić! Kao, rezultat izbora je takav zbog Čovića i Plenkovićevog uplitanja u BiH politiku. A nije ni slučajno zato što su muslimani brojniji i jedino što žele je jednostavno “pregaziti” Hrvate.
  Budući da cijelu BiH ne mogu imati nikako (Srbima mogu samo “produvati cevku”), uzet će si Pederaciju.

  Zaigrala komuna, Komšićevo kolo,
  jebo ih Komšić, u dupe golo.

  1. Da postoji razumijevanje, suradnja i “miroljubiva koegistencija” između Hrvata i Bošnjaka u Feradaciji, Hrvati bi mogli ono što im je po volji. Ali, Be mogu, jer se preko Plenkovića, HDZ-a RH i BiH kurče. Dobiju što su zasijali i tako će biti sve dok se sustav ne promijeni. Komšić je samo uiletio. I kakve veze, dupedavče, on ima s tvojom komunom? Ti još nisi čuo za vijest da je Tuđman mrtav?

   1. “jer se preko Plenkovića, HDZ-a RH i BiH kurče”
    A preko koga su se kurčili kad je Mr Rošavog redateljica Jasmila javno “m’ršikala iz Bosne”?

    Kakve veze ima komuna s Komšićem?
    Nema izravne, samo javno seire, jer je Čović izgubio, pa Hrvate predstavlja Sejdo Bajramović
    Za BiH Hrvate ih ionako boli ćuna.

    Ti još nisi čuo da je Tito umro, pušikuroviću.

   2. Jagma, ti se pod hitno trebaš javiti u crnogorske rudnike, ako je još otvoreno mjesto za logičara.

    Ti bi u UEFA-inu ligu nacija vjerojatno prijavio reprenzetaciju Europe. Tako i u Bosni, neko je složio stvari po nacionalnom ključu, a tebi je logično da se stalno “građanska” polittika fura preko hrvatskog predstavnika. Znači Hrvati su jedini pozitivni u BiH jer su se već osam godina okrenuli građanskoj, modernoj opciji, a zaostali i zadrti Srbi i Muslimani i dalje inzistiraju na nacionalizmu. To dakle priznaješ?

    Što se tiče razgovora hrvata sa SDA, ti bi vjerojatno i Židovima preporučio da porazgovaraju malo s Adolfom. Da nisu toliko bili zadrti, ne boi ih on nako tamanio.

    “Dobiju što su zasijali i tako će biti sve dok se sustav ne promijeni.” – ova rečenica pokazuje tvoju pravu sliku i bezgraničnu zluradost i mržnju na nacionalnoj osnovi kojom si zaslujepljen.

    Kako su to zasijali? Tako što su pristali na mir, što nisu išli pregaziti Banja Luku i tvog dragog Dabića? Što su spriječili novu Srebrenicu? Zato što nisu skinuli gaće i naguzili se i Srbima i Muslimanima?

    Koje to srpske i muslimanske značajne političare u BiH znaš da su građansku opciju?

    1. Zato Hrvati prolaze u Bosni tako kako prolaze, jer ih takvi kao ti zastupaju. Ti si štetočina, jer se kurčiš. Njihovim kurcem bi mlatio gloginje. Čović bi iz Mostara gospodovao, a ti iz Lijepe naše. .
     Jedna rečenica iz tvog komentara govori o tvojoj kratkoj pameti, a kratka pamet je kao kratki fitilj. A ona glasi: “Što se tiče razgovora hrvata sa SDA, ti bi vjerojatno i Židovima preporučio da porazgovaraju malo s Adolfom.”

     Srami se zbog ovoga!

     1. Dobro, ispravljam se, SDA je prava demokratska stranka, uvijek spremna na dijalog i tolerantni odnos prema ostalim narodima.

      Budi ponosan zbog svoje iznimne pameti i inteligencije. Takvih je malo među milijun.

      Svaka tvoja riječ govori o tvojoj iznimnoj inteligenciji.

 4. Ovo je samo jedan pojedinac, ali slično govore mnogi:

  https://m.vecernji.hr/showbiz/bubnjar-dine-merlina-o-prosvjedu-hrvata-u-mostaru-ma-tenk-poslati-i-opleti-1275974?utm_source=Facebook&utm_medium=Status&utm_content=1275974&utm_campaign=FB+page+statusi

  A evo što je vidio Kuljiš, za kojeg se rijetko kada može kazati da je nacionlist:

  Đihadistička dalekovidnica iz Sarajeva, AlJazeera, napravila je nešto najskandoloznije u analima balkanskih televizija, neviđeno još od doba televizijske ratne tv-propagande s Pala. Na reportažu o mirnim prosvjedima protiv izbora Komšića u Predsjedništvo BiH – riječ je o okupljanju i šetnji po Mostaru – montirali su snimak navijačkih huligana iz Podgorice koji prave ulične izgrede… Mislim da na ovo treba reagirati. Goran Milić mogao bi znati kome se treba obratiti u višim uredničkim ešalonima u Kataru. Siguran sam da ondje ne podržavaju tu lokalnu bošnjačku politiku laži i potvora. Treba sastaviti peticiju koju će potpisati ugledni ljudi i zamoliti Gorana da kaže kome da je proslijedimo.

  1. Đihadistička dalekovidnica iz Sarajeva, AlJazeera,… Tužit će urednika što ostavlja ovakve profašističke komentare.

   Bošnjaci se u Bosni brane od goropadnih Srba i Hrvata. Oni su jedini za Bosnu.

    1. Što se tu im reagirati. Stvari su odavno jasne po tom pitanju, ali ne i tebi. Ti to ne možeš razumjeti, jednostavno nemaš taj kapacitet.

   1. I nacisti su bili za treći rajh. Što si svojim komentarom razjasnio?

   2. Jedino ih brine “‘ko će tol’ku raju posunetit”.

 5. Staki i jagma imaju razumijevanje o bosni ko mara o krivom.

  Što su to Hrvati u Bosni zaslužili što Srbi nisu deset puta više zaslužili u RH ili sto puta više u BiH?

  Dobro su ti rekli, zasljepljen, zapjenjen od mržnje. Nije ti to dobro. Drugima se možda samo zgadiš, ali će tebe ta mržnja iznutra pojesti.

 6. Bottom line, situacija se u BiH u zadnjih 10 godina nije ni malo popravila. To je između ostalog i rezultat rada Komšića, Dodika, Čovića i bratije.

  Tko među njima ima pulena, taj je gadno zglajzao.

 7. Ispada da su harač isharačen od siromašnih hrvatskih građana hadezeovci plasirali u sumnjivu investiciju, koja se kao i uvijek kad mafija dijeli pare da bi se održala na vlasti i proširila utjecaj, na kraju pokazala potpuno promašenom. Kolike novce građana je mafija progutala i uništila na sebe i svoje promašaje, a Hrvatska tone u sve dublje soromaštvo i patnju.

  1. siromaštvo

Odgovori