Đuro Đaković: Još se čeka važna narudžba u segmentu oklopnih vozila

djakovic_tenkovi

Ministarstvo obrane RH potvrdilo je da ove godine planira remont četiri tenka, a planirana vrijednost remonta po svakom tenku iznosu 2,5m HRK.

Najveći favorit za dobivanje ovog mandata jest Đuro Đaković Holding koji je u svibnju s istim naručiteljem potpisao ugovor o nabavi i opremanju borbenih oklopnih vozila s 58 oružnih stranica vrijedan 112m HRK, čija bi se isporuka trebala dogoditi tijekom ove i sljedeće godine. Naime, Đuro Đaković Holding ima potpisan ugovor o suradnji s norveškom grupacijom Kongsberg o nabavi i montaži oružnih stanica PROTECTOR M151, koja je prema riječima menadžmenta globalni lider u tom segmentu. Osim toga, ministar obrane je već tada najavio skorašnje potpisivanje još jednog ugovora s Đuro Đakovićem vrijednog više desetaka milijuna HRK, a radilo se upravo o remontu tenkova.

S obzirom da je Đuro Đaković Holding u 2012. ostvario konsolidirane poslovne prihode na razini od 1,07 mlrd HRK, ukupna količina ugovorenih poslova ove godine predstavlja oko 28% prošlogodišnjeg prometa. Ipak, kompanija još uvijek čeka na značajnu stranu narudžbu u segmentu proizvodnje borbenih oklopnih vozila u kojem, prema riječima menadžmenta, Đuro Đaković nudi tržištu jedinstven proizvod.

Također, Đuro Đaković Holding je na Glavnoj skupštini izglasao smanjenje temeljnog kapitala radi pokrića gubitaka na način da se nominalna vrijednost dionice od 100 HRK smanjila na 80 HRK. Time se, kao i u nedavnim slučajevima Petrokemije i Podravke, otvara mogućnost dokapitalizacije, za što je Uprava kompanije dobila odobrenje dioničara do iznosa od najviše 130m HRK.

Izvor: Seebiz

 

3 comments

  1. Samo neka krene.

  2. Na žalost s tih 10-tak milijuna neće ništa krenuti. Taj će novac samo omogućiti nesposobnoj upravljačkoj kasti da ostane još koji mjesec na plaći koju nisu zaslužili. Oni koji su morali reagirati, nisu reagirali tako da ĐĐ polako ode kud i krasni ……

  3. SveMirko tko je morao reagirati, a nije? U Brodu? U zagrebu? Gdje su izlazi?

Odgovori