“Žene s osmijehom”: Dame od 18 do 80 ostavile su sve svoje brige ispred ulaznih vrata u salu i predale se veselju i zabavi

Prestige 2

U rane nedjeljne jutarnje sate završila je još jedna tradicionalna predbožićna zabava u organizaciji brodskih „Žena s osmijehom“.

Iz godine u godinu “Brođanke s osmijehom” ne posustaju napraviti prvoklasnu feštu i zabavu samo za žene, s puno duha, veselja, svirke, dobre klope i pozitivnog ozračja. Od aperitiva, preko zajedničke molitve i uživanja u obilatom meniju od više vrsta jela za svačiji ukus, pa do velikog slavonskog kola i neprekidne žive glazbe i plesa do sitnih sati, svečana dvorana Prestige u Budakovoj ulici satima je vibrirala dobrim vibracijama.

Savršeno dotjerane dame od 18 do 80 ostavile su tu večer sve svoje brige ispred ulaznih vrata u salu i predale se veselju i zabavi. Skidale su se veste, a i cipelice od vrućeg ritma kojeg su svirci neumorno održavali i ubrzavali. Gost večeri bio je šarmantni župan Danijel Marušić i s par duhovitih prigodnih riječi pozdravio je i nasmijao okupljeno društvo. Ni tombola s vrijednim nagradama nije izostala, sponzorirana od strane članica privatnih poduzetnica koje su svoje usluge i proizvode velikodušno stavile u „bubanj“. Glazba je bila vrhunska, od „Ti si mi u krvi“, pa „Kad se sjetim ja moja Juliška kako si mene ljubila“ i „Ja ne krijem što tugujem što bez tebe zauvijek ostajem“, do krešenda s „Kad zamirišu jorgovani – poslije tebe je ostala duša gola k’o pustinja, poslije tebe mi ljubav dođe kao milostinja”, sviralo se i pjevalo o ljubavi i ljubav je bila jedini osjećaj koji se od osam navečer do tri ujutro slavio u velikom razdraganom društvu.

Na povratku kući upitala sam prijateljicu kako joj je bilo na zabavi. „Bilo mi je jako lijepo“, odgovorila je „ali da sam mlađa, ne bi mi to bilo tako lijepo“, aludirajući da su zabave s kavalirima ipak najljepše, na što smo sve četiri prasnule u smijeh. I što drugo reći nego dolazimo opet za godinu dana, po novu dozu osmijeha koji „možda traje samo trenutak, ali u sjećanju može ostati cijelog života“, kako glasi jedan od slogana srdačnog i veselog društva „Žene s osmijehom“.

Prestige

 

11 comments

Skip to comment form

 1. U pravu je prijateljica!

  Zabave su predah u crnoj svakodnevici, predah potaknut smijehom i alkoholom.

 2. Baš čuh župana sinoć kako se hvali da je bio okružen cijelim buljukom dama i da mu svi na tome zavide. Neka, ako i nije baš neki političar, možda je uspješan šarmer. Sad znamo tko mu je izborna baza 🙂

  1. pitam se što mu žena i ljubavnica kažu na to. taj naš župan je pravi vragolan.

 3. Prva slika: bez kola ništa. Kolo, kolo naokolo. Nije to kolo gorskih tića, nego kolo panonskih kokica.

 4. Bez malo hedonizma i smijeha život bi ličio na dosadnu pokretnu traku, ili tmurnu askezu koju kao krijepost i čistoću propovjedaju i zapovijedaju oni društveni autoriteti kojima sve što je karnalno miriše ili smrdi na grijeh. Naravno, oni u svojoj firmi imaju bonus i besplatni oprost od možebitnih vlastitih grijeha, ma kako ti grijesi opaki bili.

 5. “Gost večeri bio je šarmantni župan Danijel Marušić i s par duhovitih prigodnih riječi pozdravio je i nasmijao okupljeno društvo” – da nije anna marušićeva priležnica??
  jer ovakvim riječima jedno krimogeno hdz-ovsko govno može počastiti samo žena koja za to ima razloga ili nema blage veze tko je ni što je danijel marušić i čime se bavi. ili i jedno i drugo jer “gdje je ljubav slatka, tu je pamet kratka”.

  1. Osjeti li se to kod brockog zavist i zloba jedne sitne duše? Šarmantniji je od tebe.

   1. zavist i zloba, u kojem smislu? što nisam kriminalac ili što nemam ljubavnicu?
    što se tiče šarma, to svakako, to moram priznati. danči je vrlo šarmantan muškarac.

    1. Ako sam dobro shvatio podmetati da je autorica pričice o “Ženama s osmijehom”, ljubavnica Marušićeva samo zato što je u forsirano emfatičnom tekstu napisala da je župan šarmantan čovjek- znači biti munjen i poput seoskog bike napaljen na sve što vidi kao crvenu političku krpu. Skuliraj se, čovječe!

 6. ni ti kao ni Lara ne razumiješ ironiju što znači da si priglup. osim toga već sam ti rekao da sjašiš, dosadan si. nick ti baš paše.

Odgovori