Jesen u Brodu (GALERIJA)

Kažu da je jesen na internetu puno ljepša od stvarne jeseni, a istina je, mreža je prepuna prekrasnih slika jesenskog ugođaja, narančastih, žutih i crvenih brežuljaka, sjenovitih šumskih putova u jutarnjoj magli, šarenih gradskih trgova i parkova, mačkica i psića koji izviruju iz hrpa suhog lišća. Pa onda slike pladnjeva prepunih grožđa, jabuka i krušaka i slike „rogova izobilja“ što simboliziraju bogatstvo, sreću i blagostanje, da, jesen na internetu fotošopirana je slika stvarne jeseni, i to onog njenog ljepšeg lica. Slika sivila, blata i oskudice skoro da i nema kad ukucaš u pretraživač ‘jesen’ .

Ovim prekrasnim sunčanim danima što su se zaredali od rujna do studenog ni ja nisam odoljela; neke prizore na koje sam nailazila hodajući gradom morala sam slikati za uspomenu na jesen 2015-e.


7 comments

Skip to comment form

  1. Ove jarke boje kao da još više naglašavaju skori dolazak zime- “smrti” prirode”. I estetski i smisleno veoma uspjelo.

  2. U stvarnosti jesen je puna vlage, blata, neugode. No, ružnoća je u oku promatrača.

  3. Nešto nije u redu s fotkama u tehničkom smislu, boje su izblijedile a sjene pocrnile, bile su puno puno kvalitetnije kad su napravljene, moram se konzultirati s nekim stručnjakom.
    Hvala, g. Ivan Marić.

  4. Istina je ovo o jeseni i da je na mreži stvarnost iskrivljena, koliko različitih prisutnosti na netu, toliko različitih prezentacija istog. Za internet vrijedi ona izreka o psihologiji ponora, ako dugo gledaš u ponor / internet, ponor / internet će početi gledati u tebe. Treba se držati na sigurnoj udaljenosti od ruba, ipak je to samo kutija s off prekidačem, treba ga što češće koristiti, uzemljenja radi.

  5. Očekujem istinski foto-prikaz Broda, a ne samo ovakav uljepšan. Dajte da vide svi to blato, tugu, lica koja su pokunjena, izrovane ceste, neuređene zgrade. Kao i svaki drugi grad Brod je mješavina ljepote i užasne ružnoće.

  6. Meni je Brod, što ove slike dokazuju, jedan od najljepših gradova.

  7. zorane možda je i ljepši ali izgubio je ono najvažnije dušu i, svakodnevnog nestajanja jedne generacije ipak mislim da je nestala duša a grad bez duše je kao i čovjek nitko i ništa

Odgovori